הזדמנות ישראלית ממשיכה להרחיב את הפורטפוליו: מגדילה את החזקותיה ברישיון הימי "עוז" ללמעלה מ-40%

שותפות חיפושי הגז והנפט "הזדמנות ישראלית" הודיעה הבוקר כי היא מגדילה את החזקתה ברישיון "עוז" ב -31.5% נוספים וזאת על חשבון החזקותיהן של פרנדום ופלסידה (שבשליטת טדי שגיא). בכך תגדיל השותפות את חלקה ברישיון מ-10% ל41.5%. ב"הזדמנות ישראלית" אומרים היום כי בכוונתה לפעול לצירוף שותף אסטרטגי בינלאומי לרישיון. במקביל להעברת הזכויות תשלם "הזדמנות ישראלית" כ-400,000 דולר בהמשך להסכמיה עם פרנדום עם כניסתה לרישיון בשנת 2012. בנוסף, תמורת הזכויות המועברות תשלם הזדמנות ישראלית סך של 200,000 דולר וזאת לאחר תחילתה של הפקה מסחרית. עם השלמת העסקה, ולאחר קבלת אישור הממונה על ענייני הגז והנפט במשרד התשתיות, תחולק ההחזקה ברישיון באופן הבא: הזדמנות ישראלית – 41.5%, לפידות חלץ – 41.5%, Coleridge Gas & Oil Exploration Israel L.P.-12% ו – Caspian Drilling Company Limited- 5%.

רישיון "עוז" (לשעבר שטח ההיתר הימי "בנימין") משתרע על שטח בגודל של כ-400,000 דונם, במרחק של 50 ק"מ מול חופי תל אביב. על פי דו"ח המשאבים שנערך ע"י חברת NSAI ושפורסם לאחרונה, כמות הגז ברישיון נאמדת בכ- 2.5 TCF (טריליון רגל מעוקב) גז טבעי וכ-255 מיליון חביות נפט. לשם השוואה, עד כה נתגלו לאורך חופי ישראל כ-30 TCF גז, כאשר המאגרים הגדולים הינם תמר, הכולל כ-9TCF ולוויתן הכולל כ-19 TCF.

"הזדמנות ישראלית" מחזיקה כיום בפורטפוליו נרחב של רישיונות ימיים ויבשתיים: 25% מבקשה לרישיון חדש בשם "חתרורים" המשתרע על שטח של כ 70 קמ"ר באזור ים המלח; 16% מרישיונות החיפוש "פלאג'יק" (לאחר קבלת אישור הממונה להעברה), הכוללים בין היתר את רישיון "ישי" אשר מבנה "אפרודיטה" שנמצא ברובו בבלוק 12 הקפריסאי גולש אליו, וכן ב-10% משני רישיונות ימיים נוספים, "רועי ו"נטע", בשטח ההיתר הימי "גל", על פני שטח כולל של כ-800,000 דונם כ-150 ק"מ מערבית לחופי ישראל עם פוטנציאל למציאת 3.2TCF גז טבעי. כזכור, לאחרונה הממונה על ענייני הנפט האריך את תוקף רישיון "ישי" עד 2016 במטרה לחקור את היקף הגלישה של תגלית "אפרודיטה" לשטחו.
אייל שוקר, מנכ"ל הזדמנות ישראלית: "הימצאותם של מאגרי גז גדולים בשטח הימי של ישראל הינה עובדה מוכחת. מדובר בתחום אסטרטגי למדינת ישראל ואנו מאמינים כי למרות המהמורות בדרך, הממשלה החדשה לא תזניח את התחום ותעשה ככל שביכולתה על מנת לקדם את פיתוח שדות הגז ואת הייצוא הישראלי. מבחינתנו הגדלת ההחזקות ברישיון עוז היא הזדמנות מצוינת ואנו שואפים להכניס לרישיון שותף בינלאומי".