זינוק משמעותי בהיקף עתודות הגז והנפט של ישראל: שותפות חיפושי הגז והנפט "הזדמנות ישראלית" פרסמה את דו"ח המשאבים ברישיונות פלאג'יק ולפיהם הרשיונות מכילים גז ונפט בהיקפים גדולים. על פי הדו"ח, שנערך ע"י חברת Ryder Scott, כמות הגז ברישיונות נאמדת בכ- 6.7 TCF (טריליון רגל מעוקב) גז טבעי וכ-1.4 מיליארד חביות נפט. לשם השוואה, עד כה נתגלו לאורך חופי ישראל כ-30 TCF גז, כאשר המאגרים הגדולים הינם תמר, הכולל כ-9TCF ולוויתן הכולל כ-16 TCF. ההסתברות הגיאולוגית למטרות הגז הינה גבוהה מאד למקובל בעולם ונעות בין 28.5% במבנה "יועד" ל 76.7% במבנה "אפרודיטה" וזאת כיוון שהמטרות שוכנות בשכבת החולות המזוהות כ"חולות תמר" ומאפיינות את כלל תגליות הגז הגדולות שנמצאו עד כה בישראל ובקפריסין. ע"פ הדו"ח, במבנה אפרודיטה בלבד מצויים כ 3.6 TCF.ההסתברות הגיאולוגית למטרות הנפט הינה בין 5.3% ל12.3% אך בהזדמנות ישראלית מאד אופטימיים הודות לדיווח האחרון מקידוח "לוויתן 1" על המצאות "גז טבעי כבד" בשכבות העמוקות יותר. עוד עולה מן הדוח כי בשלב זה Ryder Scott מעריכים כי בשכבות העמוקות ניתן יהיה להפיק או נפט או גז ומציינים בנפרד פוטנציאל לכ-13.5 TCFשל גז כחלופה לנפט. רישיונות "פלאג'יק" כוללים 5 רשיונות קידוח במים עמוקים: "ישי", "עדיתיה", "ללה", "יהב" ו"יועד" אשר משתרעים על שטח כולל של כ-2 מליון דונם כ-170 ק"מ מערבית לחיפה וגובלים ברישיונות "רציו-ים" בהם נמצא מבנה "לוויתן" ובבלוק 12 של נובל אנרג'י בקפריסין בו נמצא מבנה "אפרודיטה". הבעלות על הרישיונות נחלקת בין "הזדמנות ישראלית" הבורסאית של רוני הלמן ואורי אלדובי (10%), ובין טדי שגיא, בני שטיינמץ (42.5% כל אחד) והמפעיל הנורווגי הבינלאומי AGR (5%).
לדברי רוני הלמן, יו"ר הזדמנות ישראלית, הנתונים העולים מדו"ח המשאבים טובים עוד יותר מההערכות שהיו ל"הזדמנות ישראלית" כשהחליטה להיכנס לרישיונות פלאג'יק. מדובר בהיקפי גז ונפט בהיקפי ענק שישנו סופית את עתידה האנרגטי של מדינת ישראל: "היקף הגז שנתגלה ברישיונות, ובאחוזי הסתברות גבוהים, הינו השלישי בגודלו שהתגלה עד כה מול חופי ישראל. היקף זה מבטיח כי עתידה האנרגטי של ישראל מובטח לעשורים רבים, כך שניתן יהיה להתחיל לייצא גז ישראלי, ולהגדיל את הכנסות המדינה, מבלי לחשוש לעתודות הגז לצריכה המקומית".
אייל שוקר, מנכ"ל הזדמנות ישראלית אומר כי הזדמנות ישראלית, יחד עם שותפותיה וכן יחד עם המפעיל AGR, יקדמו ככל האפשר את פיתוח הרישיונות וכבר במהלך הרבעון הרביעי של השנה יחל קידוח ברישיון "ישי". "לשם כך" אומר שוקר "אנו נמצאים בעיצומן של ההכנות לקראת הקידוח הראשון. מבחינה לוגיסטית, נשכרו שטחי אחסון ותפעול בנמל, החלה הזמנת ציוד קידוח ארצה הכולל בין היתר ראשי קידוח וקייסינג, נסגרו מרבית ההסכמים עם ספקי שירותים וציוד מהארץ והעולם שילוו אותנו בקידוח. המפעיל AGR כבר העביר צוות מקצועי לישראל שינהל את האופרציה ואנו מצפים שאסדת "הומר פרינגטון" תסיים את משימותיה ברישיונות "מירה" ושרה" בהצלחה ותגיע לרישיון "ישי" בהקדם".ההערכות הן כי עלות הקידוח צפויה לעמוד על כ-100 מליון דולר.